toivottavasti maksamalla maailma pelastuu

Tanskassa ostin 43 eurolla 32 litraa dieseliä, sillä ajeltiin 422 kilometriä viikon aikana.  Meitä oli kolme ja lähimpään kauppaan oli dyyninreunalta 7,5 kilometriä eikä bussiyhteyksiä lentokentältäkään. Toki tuollainen lomailu on turhuuksien turhuutta, vaikka ihanan rentouttavaa.

Pisin matka tuli, kun etsimme metsää. Ja kun kävimme akvaariossa johon oli kerätty sen alueen kaloja ja äyriäisiä. Tanskalainen rentous näkyi myös siinä, että lapset saivat koskea kampeloihin ja  meritähtiin. Toki kerrottiin miten saa koskea ja ettei niitä saanut kääntää ylösalaisin.

Heitellessäni kuitteja paperiroskiin osui silmiini, että olin polttoainelaskussa maksanut myös CO2 eli hiilidioksidimaksua  vajaa pari euroa ja energiamaksua 11 euroa. Toivottavasti noista on oikeasti jotain hyötyä ja rahat ohjautuvat sinne minne pitäisi. Toivottavasti alan tutkijat ovat lahjakkaita, täynnä intoa ja energiaa löytää ratkaisuja, että maailma pelastuisi.

Milloinkahan me saamme nämä maksut myös Suomeen? Helppo on minun olla niitä vastustamatta kun kävelen töihin ja kauppaan, enkä edes omista autoa.

Mikä ilahdutti myös oli, että maksoimme erikseen mökin sähköstä kulutuksen mukaan. Oletan, että se edes vähän vaikuttaa turhaan sähkön kulutukseen.

Ja tajunnanvirtana tuulimyllyistä, ne istuivat ihan kauniisti ainakin tanskalaiseen maisemaan!

2 thoughts on “toivottavasti maksamalla maailma pelastuu

  1. Moi!
    Oletko Male rakas ollut liian pitkään lomalla. Hienoa, kun pääsee töihin ja lepäämään. Nuorgamissa on hienoa oleskella.
    t. Iskä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: