erittäin rasittava postaus – kieriskelyä

Päähäni ei tällä hetkellä mahdu juuri muuta kuin sana vuorotteluvapaavuosi. Se on minulle kuin ?, eli jotain mahdottoman suurta ja upeaa, jota ei tahdo edes saada sanotuksi.  Taloudellisesti se on mahdollista, mieskin on antanut luvan ja henkisen tuen, poikani antaisi ehdottomasti luvan, noh taisi antaa jo viisi vuotta sitten. Tosin häneltä en ole kysynyt vielä, varmaan pitäisi. Kaikki ystävät ja kaverit ovat olleet tähän mennessä sitä mieltä että tottakai.

Noh, mitä ihmettä minä tässä sitten vielä vatuloin?

Köyhyys? Kyllä sitä vähän mietin. Toisaalta tiedän, että onnellisuus ja raha eivät korreloi elämässäni positiivisesti, eli itse raha ei ole koskaan tehnyt minua onnelliseksi tähän mennessä elämääni. Kyllä minä vuorotteluvapaakorvauksella selviän. Ja olen ollut aika onnellinen ja tosi köyhä elämäni monessa vaiheessa. Mutta ei voi väittää, etteikö työnantajani minulle lähettämä rahallinen korvaus ilahduttaisi minua kuukausittain.

Tietyt velvollisuudet ja projektit töissä? Työkaverini Mirja, (ihana ihminen) sanoi että niitä tulee aina uusia.

Muu? En tiedä. Tuntuisi mahdottoman upean hillittömän hienolta, voiko sellaista saada oikeasti? Tuleeko minusta sen vuoden jälkeen enää koskaan ikinä työkelpoista?

Jos aloitan joulukuussa, niin keritään töissä hoitamaan kaikki asiat rauhassa kuntoon. Jos toukokuussa, niin ehdin säästämään  rahaa jotain varten, niin mitä?

Mies kyseli tänään, että mitä minä aion tehdä vuorottteluvapaalla. Se tuntui jotenkin oudolta, mutta ei minulla ole mitään eritystä:

– voisi tehdä pidemmän talvivaelluksen (kuukausi olisi kiva)

– voisi tehdä remppaa

– voisi hengailla Mikon ja Lauran kanssa (3,5v ja 1,5v kummilapset) ja tietty Lissun kanssa (sisko)

– voisi hengailla Jussin kanssa (6v kummilapsi)

– voisi hengailla pojan kanssa, jos tehtäisiin joku yhteinen juttu (siihen pitäis varata rahaa)

– voisi hengailla äidin ja isän kanssa

– voisi tehdä normi kesävaelluksen (kuukausi olisi kiva)

– voisi käydä Lofooteilla, kävellä siellä ympäriinsä

– kai pitäisi ajatella, että menisi rahtilaivalla Uuteen-Seelantiin, ja vaeltelisi ja  hengailisi siellä,  mutta ei oikeasti oikein tunnu siltä eikä ole kauheaa innostusta edes lähteä junalla siperiaan. Hmm. Outoa.

Osa näistä miehen kanssa, osa yksin, osa ystävien kanssa.

Miksi kirjoitin tämän on siksi, että teen tästä näin todempaa, ei vain sisäistä haavetta. Ehkäpä ensi viikolla puhun tästä pomoni kanssa.

Ja miksi uskallan tämän nyt postata on siksi, että Maarit juuri kirjoitti tuonne erääseen ketjuun  ”Asiat tuppaavat olemaan selvempiä, kuin ihmispolon mieli.” Tulkitsen tämän rohkaisevan itseäni tämän vatuloinnin keskellä.

20 thoughts on “erittäin rasittava postaus – kieriskelyä

 1. Ja entäpä miltä tuntuisi nyt hylätä koko ajatus ? Jatkaa töissä sitä samaa seuraava, sitä seuraava, ja sitä seuraava vuosi, kunnes saavutat eläkeiän, tai sairastut.

 2. Rakas sisareni.

  Ehdottomasti.

  Minä en tiedä tuleeko minusta koskaan työkuntoista, kun tämä 3v hoitovapaa loppuu. Mutta tämä on ihan mielettömän ihanaa aikaa. Olen ajatellut, että Suomi on hieno maa, että voit jättää työsi sivuun ja ottaa aikaa itsellesi- no minun tapauksessa lapsillekin. Ja se, että oppii eri tahdin töihin ei välttämättä ole pahasta. Tiedäthän että on ihmisiä, jotka lopettavat aloittavat työt klo 8 ja lopettavat OIKEASTI klo 16. EI ilta tai vkonlopputöitä. Tai yötöitä ( alitajunnassasi pyörität huomista päivää valmiiksi…)

  Minä tiedän, että sinun lähipiiri lainaa sinulle rahaa, että saat aloittaa sen lomasi ihan milloin haluat. Siinä oli verotuksellisesti joku juttu, että sitä ei kannattanut aloittaa uudesta vuodesta – selvitä. (Aina jos voi maksaa vähemmän veroa – se kannattaa)

  Minä olen vapaalla 15.8.2011 saakka. Olisin ihan mielettömän ihanaa, jos olisit vapailla ja otettais yhteistä aikaa!!! 🙂

  Halaus

 3. Ai niinkuin seuraavat 25 vuotta? Sulla on Tuire tuo inhorealismi hyvin halussa! 😀

  Kiitos molemmille ❤ ❤

 4. Lissu, kyllä meidän nyt täytyy hengailla yhdessä 🙂 ❤

  Suomi on kyllä ihan uskomattoman hieno maa!

  ja kiitos, mutta ei mulle tarvii lainata – jos ei kaikki hampaat tipu ja rinnat irtoa (oon kyllä käynyt hammaslääkärissä viime aikoina)

 5. Niinpä, mietipä sitä 🙂 jos nyt pidät vapaata, niin ehdit hyvin pitää vielä toisen tai kolmannenkin vvn.

 6. Mene vaan Maria!
  Itse olen irti 07.09. Olin juuri uimassa kalliolouhoksessa, siis yöllä, ja etiäisenä tunsin, että sitä tulee enemmän tämmöisiä hetkiä.
  Mikä vaikutus sillä on eläkkeeseesi miljoonan vuoden päästä?

  Matti

 7. VAPAA VAPAAA VAPAAA-AAA

  ihana sana sanoakin ja ajatellakin

  * Äiti

  PS – oisko tullut – muotoutunut – jonkun päässä, joka on istunut joen penkalla jo niin kauan, että on unohtunut sinne

 8. ”mitä minä aion tehdä vuorottteluvapaalla”

  – voisi opiskella, vaikka karjakkokurssilla

  eivaineskaan, onhan niitä ylevämpiäkin mahdollisuuksia, joista ottaisin kaiken irti

 9. Maarit kulta, Valio julkaisi joskus aikoja sitten kirjasen Lehmästä – että jos meinaa unohtua tämän luontokappaleen ylevyys, niin sen kun lukee niin jo taas hoitaminen maistuu 🙂

 10. Kiitos kannustuksesta! Lehmät ovat ihmeen sivistyneitä. Yksi toi toissa päivänä laitumella isännälle apilankukan kiitokseksi raikkaasta juomavedestä.

 11. Oi, tee se – tee ihmeessä! Mene jo!
  Samaa olen haaveillut minäkin, mutta näillä veloilla se ei ole mahdollista.
  Mutta jos lotosta sattuisin voittamaan, ja muuttaisit mielesi Siperian ja varsinkin Uuden Seelannin suhteen, niin saanko lähteä mukaan!?!
  Tuo kuulostaa kyllä ihan liian ihanalta vaihtoehdolta, ei tällaisiin saa jättää tarttumatta (ettei sitten eläkkeellä tarvitse katua). Mutta en ymmärtäisi minäkään miten tuollaisen jälkeen enää voisi töihin palata… 😉

 12. Asiahan lienee täällä yleisesti jo päätetty! Nyt vaan toimeksi ja päivämäärä kalenteriin ja sen jälkeen kalenteri nevadaan.

 13. Pomo sanoi paljon asioita, niin minäkin.
  Lopputulema vetää naaman syvään hymyyn :DDD

 14. Jes!!

  Aivan ihana juttu, Niinan kanssa olemme iloisia tästä päätöksestä!! Vuoden vapaat ja kaikki kivat asiat mitkä on koettavissa sinä aikana olet totisesti ansainnut!!

  Go Äiti! Go Äiti! Go Äiti!

 15. Jes, Marita sen sanoi – ei ton paremmin voikaan sanoa 🙂
  Ja rakas lapsi myös, ihanaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: