riistakamerassa

on rajoituksensa

Seuraavaan malliin on varmaankin saatavissa pyyhkijät.

Ei ole huono peli : Toukokuun kokeiluista puutarhassa, lasten videoimisesta kun tulivat yöjalasta, tuhansien kuvien jälkeen oli lumipyrykuvia otettu loppuun saakka. Nyt vaihdoin batterit ja laitoin kameran paikkaan jossa umpeen pyryttämisen mahdollisuus olisi pienin. En laittanut mitään syötävää esille, kun pelkään ettei ne olisi sopulille hyvää syötävää.

Sopulille laitoin siemeniä ja jyviä.

Kele – jos ruokinkin kettua – argh!

8 thoughts on “riistakamerassa

 1. Maria hyvä! Petoeläimet ovat meidän ihmisten näkökulmasta tietenkin julmia, mutta niillä on tärkeä tehtävänsä luonnon tasapainon ylläpitämisessä. Kyllähän sinäkin taidat hyvin tietää, mitä lopulta tapahtuu, jos vaikkapa sopulit saavat elellä ja lisääntyä ihan rauhassa. Tosin luonnon tasapainolle ei liene kovin suureksi haitaksi, jos perustat niille turvakodin mökkinne nurkalle. Varsinkin, jos siitä on sinulle iloa!
  Meillä puolestaan suojellaan kettua. Isäntä kielsi sen metsästyksen omissa metsissään siinä toivossa, että ensi keväänä istutettavista puuntaimista edes osa säästyisi myyrätuhoilta.

 2. Maarit hyvä, tietenkin olet ihan oikeassa. Se vaan oli niin sympaattinen otus, yhtä pitkä kuin leveä. Ja kettu syö sen aamiaiseksi kahdella puraisulla. Pitäis saada lapsenlapsia, niin voisi kanavoida tätä hoivaviettiä 😉

  • Ei ole puhtaat jauhot meilläkään pussissa. Puuntaimien istuttaminen ei varsinaisesti liene luonnon monimuotoisuuden ja tasapainon ylläpitoa. Ennemminkin liittynee yritykseen ylläpitää talouden tasapainoa.
   Lapsenlapset ois kyllä ihania, vaikka tuovat sitten taas tullessaan uusia huolia… nautitaan nyt tässä odotellessa sopuleista ja kuusentaimista, jotka ovat minusta tosi kauniita muutaman vuoden ikäisinä.

   • En ole ajatellut mitään realismia sekoittaa niihin lapsenlapsiin 😉

 3. Mulle tuli ekana mieleen että tuo ketun ruokkiminen harmittaa Naalin kannalta? Olikos ne jotenkin toisensa pois sulkevia vaihtoehtoja?
  Mutta voisko ne Naalitkin syödä sit niitä pulleita sopuleita? (Koitan siis harjoittaa Erittäin Positiivista Ajattelua).

  • Juuri tuota mietin. Nehän tappoivat niitä kettuja toissa vai viime talvena, että naalille olisi elintilaa. Siksi harmitti nähdä toi kettu kamerassa. Niin toivoisin, että tuo hyvin sympaattinen sopuli eläisi pitkän ja hedelmällisen elämän eikä joutuisi ainakaan ketun ruoaksi. Pitäisi kai soittaa tutulle riekonpyytäjälle tuolla ja kertoa, että elinkeinollasi on yhä kilpailija = kettu.

   Tää on hankalaa, kun ei toivoisi kenenkään kuolemaa. Ja kun elämässä ei mene niin!

 4. Ei tässäkään asiassa tarvitse niin realistinen olla.
  Sopuliperhettä voi helliä ja ketulle toivottaa hyvää matkaa muualle, noin niinku ajatuksissa.
  Luultavasti siinä käy niin että tulee se tunturipöllö ja syö sopulit, kummastakos sitten iloitsee ja suree :o))

  Ihan vaan, ei liity tähän mutta eräs tositv-henkilö sanoi, ettei kannata turkistarhauksen lopettamista, kun sitten kaikki ne eläimet pitäs tappaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: