tekniikkaa – laajaa avautumista

Tunnustetaan – rakastan tekniikkaa ja vimpaimia – ainakin tietokoneita, puhelimia ja hyviä näyttöjä. Ja perunankuorintakonetta (huolimatta 70 db äänestä se on henkisesti kivuttomampi kuin laittaa tämän perheen mies kuorimaan perunoita). Ja yleiskonetta rakastan. Mulla on samanmerkkinen yleiskone kuin eka anopillani, jolla se oli ollut jo 30 vuotta ennen kuin tavattiin eka kerran yli 25 vuotta sitten. Elektroluxin Assistentiin saa  vilja- ja hiutalemyllyn ja se vaivaa isonkin ruisleipätaikinan. Marenkia se tekee niiin nopeasti.

Mutta asiaan, tänään kun yhdistin tietokoneeni laajasti arvostelemaani (=haukkumaani) miehen isoon taulutelevisioon ja näin kuviani isoina ja tarkkoina, niin hyväksyin jopa tuon rumiluksen. Oikeastaan haltioiduin. Näin miten aivan tarkasti taivas peilautui tyynestä Tenosta.

Tämäniltainen s-postikeskustelu johti puhelimiin ja kävin hakemassa yläkerran kaapin takakulmasta elämäni ehdottomasti kalleimman hankkimani vimpaimen (suhteessa tuloihin) eli Technophone 65A. Akkuja löytyi normiakuista tehoakkuihin, mutta yksikään ei ole vielä lähtenyt käyntiin. Eikä löytynyt paikkaa mihin työntää sim-kortin. On siis ollut kännyköitä ilman sim-korttia, mieti sitä. – Sisareni tosin totesi, että NMT verkko lakkautettiin vuonna 2002.

Kamerat ovat tietysti luku sikseen, mutta kyllä minulla on suunnaton kunnoitus yhä isän vanhoihin järkkäreihin, joihin sain lapsena koskea vain jos olin pessyt käteni. (Siis jos isä oli kotona piti pestä kädet). Nykyinen digikamerani on minulle hyvin tärkeä (s90), mutta lapsena olen päiviä viettänyt katsomalla seinään heijastettuja dioja isäni ja äitini kotona.

Tietokoneestani, johon minulla on vasta alkava suhde, voisin lausua vain vastarakastuneen kuiskauksia.

Mainokset

2 thoughts on “tekniikkaa – laajaa avautumista

  1. NMT luureissahan ei ollut simmiä, se oli vasta uuden digitaalisen ajan hapatusta.

    Vimpaimet on mukavia, mutta vasta niiden ”sielu” on oikeasti mielenkiintoinen.

    nimin: 25 vuotta vimpaimien sielunhoitajana toiminut nörtti

  2. Minäkin tykkään tekniikasta, jos joku toinen käyttää :o)
    Kannustan aktiivisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s