Talja makuualustana

Viime talvena ostimme porontaljat makuualustoiksi. Taljat tulivat suoraan porotilalta, olivat hyvin halvat ja niissä oli neonväriset viirut, jotka kaippa tarkoittivat, että teuraaksi nämä. Taljoja käytettiin makuualustana ja mainioitahan ne olivat. Siitä tuoksusta en tykkää yhtään, mutta ei ollut pakko haistella. Lopputalven taljat olivat suljetussa jätesäkissä pohjoisessa ulkovarastossa.

Kesällä avasin kääröt ja sielläpä oli ollut myyrällä tai hiirellä pesä. Oli tehnyt todella hienon poronkarvaisen tiheän rinkulan ympärilleen ja siellä asunut lämpimässä tunturituulia kuunnellen. Lie tullut keväällä liian kuuma, kun oli hylännyt pesänsä. Taljat olivat kuitenkin pilalla ja tyynenä kesäpäivänä poltin ne nuotiossa. Istua jökötin katsellen tulta kun nahka paloi vihreänä, tuli mieleen vertauskuvat helvetin tulesta, missä nahka palaa tjms.

Nyt mietin solumuovi+lampaantalja yhdistelmää = routaeriste + kaksi lampaantaljaa (pituuden tähden). Nämä jo löytyy kotoa. Mitenkähän tuo toimii? Olen kuukkeloinut, ainakin yhden käyttäjän löysin jolle kirjoitin ja kysyin tarkemmin, mutta hän ei kuitenkaan nuku hangella eikä talvella teltassa. Taasko se on kokeiltava, mentävä luontoon ja koemaattava. Ai että on kivaa puuhastelua.

Niin onhan olemassa yksi paksu untuvaexpedi, mutta järkeni sanoo, että ei se kuukautta talvella kestä ilman, että sisältä untuvat kostuvat ja jäätyvät ja sitten tulisi tosi paha mieli. Hyvä uni on kuitenkin iso ilo.

7 thoughts on “Talja makuualustana

  1. Uskon ja luotan lampaantaljaan ja onneksi sinä kuitenkin testaat sen yhdistelmän.

    Lampaantalja on hyvä, kysy vaikka Pasilta ;o), tosin Pasilla on aika paksut villahousut omasta takaa.

  2. Olen nukkunut teltassa kylmemmässä kuin -30 astetta. Alla on ollut alimmaisena 6 mm paksu koko teltan kokoinen routamatto, seuraavaksi 15 mm routamatto ja päällimmäisenä 15 mm solumuovipatja. Solumuovi ja routamatto ovat samanlaista ainetta. Yhdistelmällä tarkenee ja se kestää nukkua vaikka koko talven yhteen menoon. Suosittelen lämpimästi, eikä haise.

  3. Kiitos Jouni. Kuinka ollakkaan tämän sohvan toisesta päästä ollaan lähdössä tuotteen kotimaahan työmatkalle ja sieltä saa tuon alle puoleen hintaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: