pestokeitto

Jäikö taas pestoa yli ja kohta homehtuu jääkaappiin? Ei huolta, tee pestokeittoa:

Paista pilkottu sipuli ja pari paloiteltua  porkkanaa oliiviöljyssä pari minuuttia, lisää litra vettä ja kolme ruokalusikallista kasvisfondia. Keitä muutama minuutti. Lisää pari desiä (pakaste)herneitä ja paketti tortellinejä (vaikka sellaisia sienillä täytettyjä, mutta varmaan muutkin käy) ja 4 rkl pestoa. Keitä tortellinit al dente. Viimeistele parmesaanilastuilla tai raastella. Nauti! Hyvää perussafkaa.

Mietin, että jos tekisi talviretkelle tuota, kuivaisi nuo aineet, paitsi ei tietenkään pestoa. Kuivaruokana on olemassa sienillä ja juustolla täytettyjä tortillineja (kinkkukin on). Niitä on tylsä vetää sellaisenaan tai peston kanssa, mutta keitto olisi maukas vaihtoehto. Pitää vaan pitää sporkki keitossa, ettei parmesani hyydy lusikan kärkeen = kokemuksen syvä rintaääni.

3 thoughts on “pestokeitto

  1. Sain Helsingissä ravitsemusliikkeessä lihapullien, ( ihan tosi, tilasin semmosia), oheisena pestoperunoita, en ollut ennen syönyt. Mutta nyt syön tästedes. Se oli isoja pottuja lohkottu ja keitetty kuorineen ja sitten pestosoossissa paistettu, herkullisia.

  2. Hmm. pestopotut ja soppa kuulostaa tosi hyvältä. Sitä tosiaan aina jää.
    Pitääpä kokeilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s