pestokeitto
Jäikö taas pestoa yli ja kohta homehtuu jääkaappiin? Ei huolta, tee pestokeittoa:
Paista pilkottu sipuli ja pari paloiteltua porkkanaa oliiviöljyssä pari minuuttia, lisää litra vettä ja kolme ruokalusikallista kasvisfondia. Keitä muutama minuutti. Lisää pari desiä (pakaste)herneitä ja paketti tortellinejä (vaikka sellaisia sienillä täytettyjä, mutta varmaan muutkin käy) ja 4 rkl pestoa. Keitä tortellinit al dente. Viimeistele parmesaanilastuilla tai raastella. Nauti! Hyvää perussafkaa.
Mietin, että jos tekisi talviretkelle tuota, kuivaisi nuo aineet, paitsi ei tietenkään pestoa. Kuivaruokana on olemassa sienillä ja juustolla täytettyjä tortillineja (kinkkukin on). Niitä on tylsä vetää sellaisenaan tai peston kanssa, mutta keitto olisi maukas vaihtoehto. Pitää vaan pitää sporkki keitossa, ettei parmesani hyydy lusikan kärkeen = kokemuksen syvä rintaääni.
Nam. Voisikohan siihen lisätä savuporoa.
Sain Helsingissä ravitsemusliikkeessä lihapullien, ( ihan tosi, tilasin semmosia), oheisena pestoperunoita, en ollut ennen syönyt. Mutta nyt syön tästedes. Se oli isoja pottuja lohkottu ja keitetty kuorineen ja sitten pestosoossissa paistettu, herkullisia.
Hmm. pestopotut ja soppa kuulostaa tosi hyvältä. Sitä tosiaan aina jää.
Pitääpä kokeilla.