lumen kinostumisen sattumanvaraisuus

Lumen kasautumisen sattumanvaraisuus tunturissa on mielenkiintoista. Mihin vaan saattaa yllättäen muotoutua korkea monimetrinen kinosmäki. Tosin hyyskään mennessä kannattaa varata hyvin aikaa, että ehtii tekemään lumityöt jos lunta onkin koko hyyskän korkeudelta, tässä vain puoleen väliin, mutta niin kovaa lunta että vain metallilapaisella sai paloja irti. Varasto on tiiviimpi kuin hyyskän puoli ja silti siellä on aina enemmän lunta kuin hyyskässä 😉

Jostain syystä kaikkien rakennusten ympärille on tähän mennessä  jäänyt lumeton rinkula, jota ympäröi jopa puolitoistametrinen kinos. Sattumanvaraistakohan kaikki?

5 thoughts on “lumen kinostumisen sattumanvaraisuus

 1. Voiko olla niin että tuossa rakennuksen ympärillä se tuuli jotenkin pääsee pyörimään. Normaalistihan ajattelis, että toisella puolella kinostuu jos toisella puolella ei?
  Voiko rakennuksen sisälle muodostua tuulella alipainetta, joka sitten imaisee noi lumet (ohuina hitusina) sinne sisälle pienistäkin rakosista. Vähän samoin kuin hieno hiekkakin voi tehdä?

 2. Terveisiä, pitkästä aikaa! Onnea vuorotteluvapaasi johdosta myös. Sinulla on aivan upea aika alkamassa joten nauti ja kerää kaikkea ihanaa mielen pohjalle ammennettavaksi, tuleviin vapaan jälkeisiin päiviinkin. Toivottelee Kaarnikka:)

 3. Luonnossa ei mikään ole sattumanvaraista. Lentohiekka käyttäytyy samalla lailla.
  Joskus Arizonassa oli vanhan route 66:n heppa-asema ihan samassa mallissa, vallit ympärillä ja hiekkaa sisällä, vissiin pehmeämpää. luulisin. Perusteluja en tiedä.
  Vieläkin muuten harmittaa kun viikonloppu menee ohi, vaikkei maanantaina ole mihinkään menoa! On se hassua tämä joutenolo. vaikkei edes ole jouten.

  Hyvää yötä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s