kiertoilmauuni ja kunnon rukkaset

Tein kilosta herneitä hernekeittoa – kerralla kunnolla siis. Vähän aikaa pohdiskelin miten tuollaisen määrän kuivaisi. Kiire laiskotteluun ohjasi kuivausratkaisuun kiertoilmauuni + keittiön sähköpatteri pois päältä. Olen onnitellut itseäni tästä ratkaisusta, sain kaiken kerralla uuniin ja kuivaa tulee ennen aamua. (Pakko oli silti tehdä uuniruokaa ja hyödyntää jälkilämpöä.) Mutta jutun pointti on se, että kiertoilmauuni vaikuttaa aivan ylivoimaiselta ruoan kuivaajalta. Olen vuosien varrella vuokrannut ja lainannut erilaisia kuivaajia ja käyttänyt omatekoisia virityksiä joissa on auton sisätilan lämmitin, mutta tämä vaikuttaa nopeimmalta ja helpoimmalta.

Hammaslääkärin vastaanotolla sai odottaa niin kauan, että aloin lukea naistenlehteä. Saimi Nousiainen suositteli tätä sivustoa http://juhanimutka.fi/
Luin, että hänen kätensä olivat kerrankin pysyneet lämpimänä kelkkaretkellä. Kotona tutustuin sivustoon ja siltäpä oikeasti löytyi nahkarukkasia ei millään kylmänkalmalla teddyvuorella vaan ihan oikealla aitoturkisvuorella joko lammas- tai pororukkasta. Jos oikeasti on pakkasta ja oikeasti palelelee käsistään, niin mikään muu yhtälö ei mielestäni toimi pidemmällä hiihtovaelluksella.

Sivut eivät ole kovin myyntihenkiset, vaikuttaa siltä että kyseessä on lähinnä tukkuri, joka myy vähintään 12 kappaleen erää. Mutta täytyy silti kysyä, sillä nykyisissä rukkasissani alkaa karvapinta olla aika kulunut kämmenpuolelta. Ja sitäpaitti isoäitini oli Alavuren asemalta. Ja hyvin harvoin on tarjolla muita kintaita kuin näillä kalmateddyvuorilla.

Olen minä kokeillut tunnettujen retkeilyvalmistajien keinokuiturukkasia. Kun viikon jälkeen tuntee miten jääpaakut kintaan sisällä sen kuin vaan kasvavat, niin luottamus vähenee neliöllisesti.

Paleltumavammoista on muuten tehty ihan väitöskirja ja väittelijä suositteli rukkasta eli kinnasta, yllätys yllätys. ”Käsien suojaamisessa kintaat ovat hansikkaita paremmat, koska niissä sormet ovat yhdessä, käsineiden ulkopintaa on vähemmän ja lämmön hukka jää tällöin vähäisemmäksi.” sivu 26.

7 thoughts on “kiertoilmauuni ja kunnon rukkaset

 1. Kysypä rukkasia, innostuin noista ja voisin myös tilata, entisistä on vain nahka jäljellä.

  • Reipas äitini oli jo ennen puolta päivää saanut paikallisen kenkäkauppiaan tilaamaan noita. Eli mikäs on rouvan käden koko?

 2. Oliko ne ne lammasrukkaset turkisvuorilla? Vähänkö kelpais mullekin, kuten Maritalla, entisistä on vain nahka jäljellä (kun en ole vuosikausiin saanut rukkasia, noin niinku konkreettisesti!).

  • Juu sellaiset. Kun tulemme äidin kanssa kotiin viikon kuluttua niin otamme yhteyttä kenkäkauppiaaseen ja aloitamme trokauksen 🙂

 3. Moi!
  Anteeksi, että poikkean hieman aiheesta. Ajattelin kirjoittaa omia aivoituksia pidemmästä hiihtovaelluksesta. Klikkasin osoitettasi ko. sivulla ja eteen rävähti Venäjänkielinen sivu. Kirjaimista ymmärin (ehkä) sanan Outa….:)

  • Ohos! No olipa harmillista. Olisikos joku hakkeroinut wordpressiä. En saanut aikaan vastaavaa, vaikka kovasti yritin hotellin ja omalla koneella. Olikos wordpress siivonnut hakkeroinnut jo nyt pois.

   Sinun ajatuksiasi olisin lukenut niin mielelläni 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: