Vuotavan ilmapatjan fiksaus

Eräs ystäväni pellepeloton on käsitellyt vuotavan Expedin untuvailmapatjansa saunasuojalla. Saunasuoja ei haise pahalta ja aineen hän olettaa olevan niin ohutta, että se imeytyy kankaaseen eikä muodosta niin paksua kalvoa kankaan pinnalle, joka voisi sitten pakkauksen/käytön jälkeen alkaa murentua. Patja ei vuoda saumoista eikä venttiilistä vaan mystisesti jostain niin, että aamuyöstä lonkkaluu osuu hankeen. Se ei ole kivaa se.

Nyt hän on koemaannut patjan ja se on kestänyt. Ja aikoo käsitellä sen uudelleen vielä muutamaan kertaan. Eikä uskalla sanoa mitään ennen kun on käyttänyt sitä kaksi viikkoa maastossa. Huom!!! jokainen kokeilee täysin omalla vastuulla jos kokeilee!

Hän miettii ja minä myös, että mikähän olisi paras tähän paras aine. Pelkään saunasuojan haperruttavan kankaan sisäpuolisia materiaaleja. Vaikuttava aine siinä on 3-jodi-2- propynyylibutyylikarbamaatti ja pitoisuus < 0,2 %. Ainetta käytetään myös kosmetikkateollisuudessa ja se on helposti biologisesti hajoava.

Vastaisikohan ne Expediltä jos kysyis. Vastasivat ainakin kun kysyin mikä on painoraja jos sattui jonkun kanssa makoilemaan patjalla eli Each of the mats is made for up to 100 kg. They sure have a safety margin, but we have not tested beyond for a long time. Eräs tuttava oli testannut 160 kilolla ja patja on yhä ehjä.

Expedin untuvailmapatja on vaan aivan huippualusta, jos se ei vuoda.

Jälkikäteen kirjoitettu: iloisia uutisia, ystäväni saunasuojakokeilu on toiminut kahden viikon hiihtovaelluksella.

Eläköön kaikki maailman pellepelottomat!

10 thoughts on “Vuotavan ilmapatjan fiksaus

  1. Nyt on kirjoitettu Expedille, saapi nähdä vastaavatko. Kysyin siis haittaako 3-jodi-2-propynyylibutyylikarbamaatti alustan materiaaleja ja onko heillä suositella parempaa ainetta.

  2. Kun luin tän blogitekstin ääneen niin tuolta sohvalta huikattiin, että saunasuojasta olis joskus aikoinaan puhuttu että on periaatteessa samaa tavaraa kuin erikeeper + vesi -yhdistelmä. Liekö totta, mutta tietyllä tavalla järkeenkäypää, ainakin paikkaustarkoituksessa.
    Decoupage -lakan voi askartelussa korvata just vedellä laimennetulla erikeeperillä, ja siitä saa hyvinkin kestävän kalvon (jopa varovasti vesipesua kestävän).

    • Hei, iso kiitos molemmat! Kuulostaa järkevältä.
      Jos Exped ei vastaa mitään parempaa, niin kokeilen puolestani tuohon yhteen vuotavaan expediin vedellä laimennettua erikeepperiä. (Ensin vähän yhteen kohtaan ja sit jos ok, niin enemmän)

  3. Käsittääkseni saunasuojissa on pakkasrajat sekä säilytyksessä että käsitellyn tilan osalta… Mielenkiinnolla kuulen testauksesta lisää!

      • No kelläs nyt ei ois Eerikeepperiä nenän alla tietsillä – Alin liimauslämpötila +10astetta ja säilytys huoneenlämmössä. Ohenne on vesi. Jännä, mutta tuoteselosteessa ei mainittu mitään vuotavan ilmapatjan fiksauksesta 😉

  4. Lissu: Ompa outoa… ne ei ole ajatelleet asiaa loppuun asti. Kyllähän perusasiat pitäis aina mainita!

  5. ”Hello Maria

    thank you for your Information, I will send your mail to our purchaser of the mats.

    Best regards”

    ja sit ihmisen mini ja Expedin yhteystiedot Sveitsiin. Ja ei kun ootteleen.

  6. Päivitysilmoitus: Expediltä vastaus « Marian muistikirja

  7. Päivitysilmoitus: Exped korjattu, mystisen pieni reikä « Marian muistikirja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: