Telamatto kotiutui

Eilen puolen päivän jälkeen havahduin tilaamaan Reittipisteestä sen telamaton eli Thermarest Ridgerest Deluxe, regular. Ja heti aamulla herätessäni oli matkahuollosta tullut s-posti, alusta on haettattavissa. Todella kiitettävän nopeaa touhua.

Alusta vaikuttaa hyvältä, laatukamaa. Heitin sen tuohon lattialle ja kävin pitkäkseni. Voi jösses sentää,  voi rumia sanoja, voi apua. Noh, tämähän tulee käyttöön expedin ilma-alustan alle ja erittäin hyvä olla jos exped vuotaa. Ja kuvittelen telamaton olevan eritäin hyvä myös päivätorkuilla hangella – oletan, on ainakin mielikuvaharjoituksissa.

Mies tuli töistä ja kävi alustalle pitkäkseen: ”Ei saateri, ei voi, voi h-vetti..”. Kyllä me naurettiin meille, herkkäluisia molemmat – joo-o. Ja mies muisteli kunnon äijiä jotka nukkuivat kahdeksan millin solumuovilla.

Haluaisin niiin hiihdellä Ivalojoen kanjonissa suunnilleen siellä Kultalan kohdilla missä kanjoni on upeimmillaan, mutta se kyllä vaati hieman reitinsuunnittelua ja lunta penkoille ja jäätä jokeen. Järkevintä tietysti olisi, että jättäisi sukset ja ahkion ihan ylös penkalle, ja kävisi lumikengillä – hmm. – Onko sitä muuten joka paikkaan edes pakko mennä, pysy soilla.

12 thoughts on “Telamatto kotiutui

 1. Untuvapatjan jälkeen ei kyllä kroppa suostu enää mihinkään kepposempaan. Riittävä lepo ja palautuminen päivän kulkemisesta on kuitenkin niin tärkeää, etten siitä tinkisi mistään hinnasta. Meille ainakin kunnon alustat mahdollistivat nautittavan reissaamisen. Paluuta sulumuovisiin ei ole 😀

  • Voi tätä vanhuutta, mihin tämä meidät oikein vielä vie? 😀
   Siis eka ilmapatjat vaelluksilla meillä oli Vauden ohuet ja ne tuli kesälle 2002 ja sitä ennen nukuttiin solumuovilla ja oltiin hyvin tyytyväisiä 😉

 2. Joo ei mitään mahiksia enää nukkua solumuovilla!(silti ostin uuden RidgeRest Solarin, mutta Expedin allepa sitä ajattelinkin minäkin). Eka kunnon ILMApatja oli Exped Air mat vuonna 2006 ja silloin vasta tajusin, ettei vaelluksella nukkuessa käden/lonkan/jalan kuulu puutua yön aikana niin, että pitää jatkuvasti heräillä ja käännellä asentoa.

  • Juu, kyllä se vanhuus alkaa puremaan. Olen jo hankkinut 12mm paksun solumuovipatjan.
   Yksi ortopedi sanoi kerran, että ihminen vaihtaa 40 kertaa yössä asentoa.
   Solumuovipatja panee paremmaksi tuon 40 kertaa.

 3. Meillä oli viime kesään asti Tunturisusi -alusta
  http://www.scandinavianoutdoorstore.com/makuupussit-ja-makuualustat/muut-makuualustat/tunturisusi-makuualusta/
  Apua, väittävät että se olis vain 1.4 cm (olisin voinu vannoa että ainakin 1.8 cm).
  Sitten hommattiin ne Thermarestin NeoAirit, ja tuntui kun olis ollut se sadun prinsessa kaikkine patjoineen (hyvä ettei huimannut siellä korkeuksissa ;)). Vielä nuo totuttelua vaatii, mutta oli ne vaan mukavat verrattuna solumuoviin.
  Hyvin Minna kiteytti tuon puutumisen 😉

  • Pihkura kun integroin sen jo Hollannin armeijan bivyyn. Oli muuten hyvä 26Cpakkasessa. Ei huurretta yhtään.
   Kokeiles nyt ensin se telamatto luonnossa, voi olla hyväkin.

 4. Ivalojoki muuten kannattaa ylittää vain siltaa pitkin, tai moottorikelkan jälkien kohdalta.
  Taannoin olin pudota eheässä lumipinnassa alla olevaan sulaan paikkaan. Ei näy päälle päin. joki on matala ja pyörteinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: