Luomupuuroa ja muuta marinaa

Tämänpäiväinen markettikäynti toi retkiruokaan kolme uutta luomupuuroa eli Myllärin Luomu Vadelmakaurapuuron, Luomu Puolukkakaurapuuron ja Luomu Tyrnikaurapuuron. Nyt on sitten pohdinnan alla, että maistanko ennen retkeä, vai lähdenkö reippain mielin posiitiivisella mielellä mettään ja siellä sitten kohtaan todellisuuden.

Elovenan Luomu mustikka-wanhanajan vanilja pikapuuroa onneksi maistoin ennen reissua. Ei osunut minun makuhermoihin. Dr Oetkerin pikapuurot on taas aivan liian makeita.

Paras puuro on minusta tähän asti ollut Elovenan täysjyväruis puolukkapuuro, josta onneksi tuli vakituote, aluksi se oli ns kausituote. Se puuro ei vaikuta liisteriltä eikä sokerimössöltä. Mutta joku raja siinä on paljonko sitäkään pystyy syömään.

On se vaan helpompaa niillä joille on ihan sama mitä ne syö. Tai jaa, jos ensimmäisenä päivänä söisi aamiaiseksi jugurttia ja hedelmiä, sitten toisena paistettua leipäjuustoa ja lakkahilloa, kolmantena juusto-omeletin, neljäntenä banaanipannukakkuja ja kermavaahtoa, viidentenä herkkuvoileipiä ja kuudentena puuroa … 😀

On siis se aika, että pitäisi saada kasaan kesävaelluksen ruoat. Ja tässä nyt kitisen aamiaisesta. Oijoi.

8 thoughts on “Luomupuuroa ja muuta marinaa

  1. Mulla menee melkein kaikki puurot kunhan niiden kanssa on mustikkakeittoa! Mutta nyt ryntään kyllä heti ostamaan testiin tuota tyrnipuuroa. Se ruispuolukka on hyvää, mutta ei haudu ihan yhtä nopeasti kuin ne muut maut, jää vähän velliksi. Ens reissulla aion syödä puurojen vaihtoehtona myös mysliä, jos vain löydän kaupan, joka myy Valion laktoositonta maitojauhetta. Saa kertoa, jos joku löytää!

    • Totta, se ruispuolukka vaatii huomattavasti pidemmän hautumisajan. Mä laitan puuroon voita, hilloa ja mysliä, silleen pärjää 😀

      Täytyy kokeilla tuota maitojauhetta ja mysliä. Hyvä idis.

  2. Oletko käynyt lastenruokahyllyillä puurovertailussa? Ruispuolukka oli oikein hyvää ja valmisteltu niin, ettei kauaa kestä. Entäs sitten Myllyn Parhaan KaRu? Pistät vaadittavat suolat ja sokerit sekasin ja minigrippiin? Mä tein niin viimekesän reissuun.

    • En ole käynyt lastenruokahyllyllä noin 25 vuoteen :-).

      Mietin, että kun mulla on se hiutalemylly, niin miksi ihmeessä en tekisi ite hiutaleita jyvistä, laittaisi yöksi hautumaan kuumaan veteen ja söisi hyvää puuroa aamulla??

  3. Tuosta tuli mieleen, mikä tosiaan estää laittamasta aamupuuron hautumaan jo illalla vaikka notskin kulmalle ? Voisi käyttää normi hiutaleita joita ei ole esikäsitelty.

  4. Palautetta Myllärille

    ”Ostin kaikkia uusia luomupuurojanne suurin odotuksin, haluan ostaa luomua ja suomalaisia tuotteita. Valitettavasti minun täytyy sanoa, että ne ovat pahoja. Tyrnipuuro on ainoa, jonka hyvällä tahdolla voi melkein mielellään syödä.

    Puolukka-kaurapuurossa puolukka on jauhettu jauhoksi, ja on puurossa haalean punakkana rumana värinä. Kaikissa puuroissa on liian vähän marjoja, parasta olisi jos olisi sattumia. Hiutaleet eivät ole onnistuneita.

    Maistakaa Elovehnän puolukka-ruispuuroa, se on hyvää.

    Söin puuroja vaelluksella (todella nälkäisenä) jolloin nälkä on kokin hyvä ystävä, mutta se ei näitä puuroja parantanut. Toivon, että satsaisitte tuotekehitykseen ja saisimme nauttia hyvästä suomalaisesta luomupuurosta.

    Ystävällisin terveisin

    Maria”

  5. ”Hei!
    Kiitos yhteydenotostasi ja palautteestasi. Myllärin Luomu Tyrni ja Puolukka –pussikaurapuurot on kehitetty nimenomaan suomalaisista raaka-aineista, ja puolukkaa on saatavilla tähän tarkoitukseen vain jauhemaisena tuotteena. Olemme saaneet myös hyvää palautetta siitä, että puuroissa ei ole marjojen palasia, koska erityisesti pienet lapset eivät pidä niistä. Tuotekehityksessä näiden tuotteiden osalta meille on ollut tärkeää kotimaisen luomun lisäksi hyvä maku ja terveellisyys. Mielestämme onnistuimme saamaan näihin puuroihin makua nimenomaan siten, että maku on tunnistettavissa. Tyrnipuuro on myös sydänmerkitty, mutta puolukkapuuro ei, koska siihen halusimme puolukan happamuuden pyöristäjäksi lisätä enemmän sokeria. Jo markkinoilla olleet puurot ovat mielestämme myös aivan liian suolaisia, ja halusimme kehittää nämä makupuuromme ns. normaalisuolaisiksi. Sarjaan kuuluu myös vadelmapuuro, sydänmerkitty, ja siinä vadelmaa on myös näkyvinä palasina.

    Luomu kaurahiutaleet halusimme näihin pussipuuroihin vähän paksumpina ja aavistuksen hitaammin kypsyvinä kuin markkinoilla olevissa kilpailevissa tuotteissa on, koska niissä hiutaleet ovat osittain jo niin rikkoutuneet ja jauhoutuneet, että veden kaataminen päälle aiheuttaa puuron paakkuuntumisen ja muodostuva puuro on rakenteeltaan kovin liisterimäistä. Niinpä saimme testeissämme puuroutumisen osalta hyvää palautetta.

    On erittäin harmillista, että puuromme eivät ole sinulle maistuneet. On mahdollista, että retkelläsi mukana olleet tuotteissa on ollut vikaa, mutta sitäpä ei ilman näytettä pysty selvittämään. Mutta ihan makuasioista voimme toki olla eri mieltä. Partiolaisten vaellusreissuja olemme välillä sponsoroineet ja antaneet näitä vaelluseväiksi, ja niistä olemme saaneet hyvää palautetta. Toivottavasti onnistumme jatkossa paremmin tuotekehityksemme osalta, ja löytyy sinullekin maistuvia tuotteita. Uusia Myllärin Luomu -tuotteita tuomme markkinoille jälleen lokakuussa, tosin ei näitä makupuuroja. Yksi uutuus löytyy pakasteesta!

    Hyvää kesää sinulle, toivottaen
    Helsingin Mylly Oy / Helsinki Mills Ltd ”

    Mä taidan siirtyä hauduttamaan puuroa ja unohdan nämä pikapuurot.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s