vimma ja pihlaja

Kiitos mielenkiinnosta ja osallistumisesta 🙂 Mieskin soitti Rantsusta ja kysyi miten kävi. Käskin seurata blogia, mutta hellyin kertomaan sittenkin. No asiaan, muistin tuon

Siinä on aikanaan lukenut, että kalastus kielletty tai jotain sellaista. Metsähallitus on siirtynyt metallisiin tolppiin ja unohtanut sen tuohon = ikäänkuin roska. Sosialisoin sen.

Ongelmaksi tuli, että raahatessani lankkua täyttyivät hilla-astiat uhkaavasti. No silti ei piä antaa periksi.

Perillä kävi ilmi, että lankku oli liian lyhyt. Heitänkö sen keskelle lettoa vai siten, että sen jalka olisi edes muutaman sentin kovalla maalla. Otin jälkimmäisen vaihtoehdon. Juoksin lankkua pitkin ja hyppäsin maihin saarekkeella. YES!! Lankku painui sisälle lettoon, mutta nousi hiljalleen ajan myötä ylös. Keräsin kypsät hillat, kypsymään jäi vielä ehkä litran verran.

No niin, sitten pitäisi päästä pois. Hyppäänkö todella lankulle, joka on hötön leton päällä. – Hmm, onko vaihtoehtoja? – ei. Minua kaivattaisiin seuravaan kerran perjantai-iltana. Onko sitä ihan pakko saattaa itsensä tällaiseen tilanteeseen? No, sitä on ihan turha surra nyt, se meni jo. Nyt ei voi mamoilla. Otin kunnon vauhdin, ponnistin kerran ilmasta, osuin lankulle ja pääsin juoksemaan sitä pitkin kuivalle maalle. Lankku painui taas sisälle lettoon. Olin todella tyytyväinen itseeni, etten päätynyt mahalleni sihen löllöön. – Kyllä, hillat ovat ottaneet otteen mielestäni 😉 Joka päivä lupaan, että en kerää ja sitten tuntuu ihan mahdottomalta kävellä kypsien hillojen yli.

Ja toiseen asiaan, eli pihlajaan. Olen muutaman vuoden erämaita kolutessani etsinyt isoa pihlajaa pohjoisesta. Taimiahan on paljon. Onko tämä isoin Lapin pihlaja, joka löytyy erämaasta

Se on ainakin neljä metriä pitkä ja runko on aika paksu, ja aika paljon se on saanut tuulesta ja tuiverruksesta osakseen.

Marjoja tuskin tänä vuonna tulee

Joko ne hanhet kerääntyy yhteen? Tänä aamuna kesken kaiken (hillansyönnin) pelotin pois 10 vesilinnun parven, joka kuulosti metsähanhilta ja näytti metsähanhilta. Ei kai ne vielä??

Niin ja onko se sopuli tullut syömään heinää. Ei vielä. En anna periksi 😀

 

11 thoughts on “vimma ja pihlaja

 1. Ai seuraavan kerran kaivattais perjantaina. Ehkä elämässä niin, mutta täällä virtuaalielämässä jo aiemmin!
  Pulloonko taas keräsi kun sait ne hillatkin ehjänä perille, vai?
  Ja miten paljon sinun pitää niitä pulloja siellä yksin tyhjentää!

  • 😀 Maanantaisen Nuorgaminshoppailun jälkeen on säilöntätilanne huomattavasti helpottunut. Kunhan olin raahannut Savotallisen tavaraa tänne ylös – painoi!

   • Ole vain ahkerana – veljesi kaipaa tuhatta kiloa lakkoja 🙂

 2. Hurahtanuthan sinä olet, mikä on aivan ihana asia, vuorotteluvapaan tarkoitus on täyttynyt 🙂
  Sun lumikengät tietty on täällä etelässä ? nyt olisi ollut oiva tilaisuus testata niitä suolla. Tai, voithan siellä väkertää jotkut suokävelimet laudoista tms.

 3. Ainiin, pihlajasta, en ole minäkään nois isoa nähnyt noin pohjoisessa, siellä Pulmangin männikön seudulla oli kyllä isoja haapoja, mikä hämmästytti.

 4. Lupaan keittää kahvit kun rakas veljeni tulee keräämään lakkansa 🙂

  Onneks lumikenkiä ei ole täällä… 😉

 5. Mies tästä saman katon alta totesi, että alumiinitikkaat voisivat olla kova peli hillasoilla. Eikös ne voisi kiinnittää poikittain Savottaan. Toimisivat samalla kantolänkinä, joihin ämpärit olisi helppo ripustella. 😉

  • 😀 Aivan erinomainen idea, miehelle terveisiä! Täytyy seuraavan kerran tulla tänne linja-autolla, että sais ne mukaansa, saisikohan niitä ostettua Nuorgamista, ihan kuin se jo kerran lakkautettu rautakauppa olisi alkanut toimintansa uudelleen – hmm. ;D

   • Vielä tuolta sohvan pohjalta ohjeistaa hän, että tikkaiden päät pitäisi tulpata vaikkapa polyuretaanivaahdolla, jottei vesi pääse sisään.

 6. Hih, näen jo silmissäni Marian raahaamassa niitä tikkaita, voi ei 😀
  Hyvä että löytyi lankku ja että se kantoi, tuo maniasi alkaa kyllä olla aika kovaa luokkaa.
  Kurkiakin näkyi kotiinpäin ajellessa, samat oli meilläkin mietteet: nytkö jo, ei, eihän ihan vielä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s