Ruokaa ja muuta tajunnanvirtaa

Mikä erottaa kuolemanmarssin ja tutkimusmatkan (tai vaelluksen) toisistaan?

– Ruokatauot

Tämä oli kirjasta Kokbok för friluftskockar, joka ei muuten ole huonompi kirja ollenkaan. Se on jaettu mm. osiin ruokaa vaeltajille, ruokaa melojille ja talviruokaa. Kirjan kirjoittajat ovat retkeilijöitä ja oikeasti ymmärtävät millaista ruokaa pidempiä reissuja tekevä retkeilijä tarvitsee; muutamia kevyitä ainesosia, ravitsevaa, maukasta, nopeasti, helposti ja että välillä, siis muutaman tunnin välein, pitää herkutella 😉 Ohjeissa ei päädytty sekavaan mättöön vaan hyviin selkeisiin makuihin.

Olisikohan paras retkiruokakirja minkä olen lukenut. Ei siinä nyt niin kovin monta uutta asiaa ollut, mutta joitain kivoja juttuja kuitenkin. Inspistä syntyi ja hyvää mieltä. Ens reissulla teen ainakin parmesanilastuja ja sekoitan muutaman kastikkeen mukaan. Ja miksi ihmeessä en ole koskaan panostanut kunnon tapaksiin vaelluksella? Ja miksi en ole koskaan älynnyt paahtaa pannussa kuivattuja siivutettuja viikunoita, kypsytettyä vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä, vähän oliiviöljyä päälle.

Seuraavalle souturetkelle tuli kyllä läjä ideoita, etenkin hyviä jälkiruokia, ainakin yksi joka päivälle. Milloin lähettäis?

Miksi ihmeessä mulla ei ole särkymätöntä kanamunarasiaa?

http://www.coghlans.com/products/egg-holder-812a

Ostin louteeseen uudet narut, vielä kun ajatus siirtäisi ne paikoilleen.

Makuupussit makaavat surkeina ja läpimärkinä kuivaustelineillä, odotan ihmekuivumista 😉

One thought on “Ruokaa ja muuta tajunnanvirtaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s