Kauan eläköön Savotta

Varsinkin maastopyöräily toi tarpeen kevyemmän rinkan hankintaan. Ruotsissakin kävin useammasssa alan liikkeessä, mutta noin 60 litran alle kahden kilon rinkkaa ei löytynyt. Nyt löytyi, kävin Savotan tehtaanmyymälässä Humpilla Karstulassa ja olen onnellinen Savotan Hike 65 omistaja.

Mistä olen erityisen iloinen

+ 65 litraa ja 1,7 kiloa – kertakaikkisen hienoa!

+ edullisuus – halvempi kuin vastaavat mutta painavammat ulkolaiset

+ suomalainen laatutuote, ostan niin mielelläni Suomessa valmistettua, en mielelläni kaukomailla tehtyjä tuotteita.

+ Savotan selkeä ja laadukas muotoilu. Olen tuskaantunut esim. miehen Ospreyn turhaan solkiviidakkoon ja sama se on miehellä, usein vaellus pysähtyy hetkeksi tauon jälkeen kun klikkailen hänen Aetherin roikkuvia solkia kiinni. En varmaan ite saanut kuin kerran sen oikeaoppisesti suljetuksi ja säädetyksi.

Sunnuntai-ilta se pääsee tositoimiin, toivottavasti tyytyväisyyteni jatkuu.

Lisätty jälkikäteen netistä pöllityt kuvat

8 thoughts on “Kauan eläköön Savotta

 1. ”Olen tuskaantunut esim. miehen Ospreyn turhaan solkiviidakkoon ja sama se on miehellä, usein vaellus pysähtyy hetkeksi tauon jälkeen kun klikkailen hänen Aetherin roikkuvia solkia kiinni. En varmaan ite saanut kuin kerran sen oikeaoppisesti suljetuksi ja säädetyksi.”

  Aamen! Näitten rosnarinkkojen säätö- ja hihnaviidakko on ihan turhaa markkinakikkailua, joilla on harvoin tekemistä käytännöllisyyden takia. Hyviä rosnia on saatavilla, mutta ne löytyvät sieltä hintahaitarin yläpäästä. Keskimäärin Suomessa myytävät rosnat ovat huonoja.

  Silti mua ois vaikea saada Savotan käyttäjäksi uudelleen 😉

 2. Erässä oli jälleen rinkka-testi, siellä kiinnitin huomiota Savotan Gold Cunn Current S- vaihtoehtoon. Laitapa Maria kuva siitä sun rinkasta, kuulostaa hyvältä tuokin.
  En tykkää remeleistä…

   • Aika tyyris se Gold Current S oli, mutta ehkä hinta tippuu ajan myötä. Se on yli kaksi kertaa kalliimpi kuin Hike 65 ja litroja on vain 7 enemmän ja painoa yli 400 grammaa enemmän (melkein kolmen suklaalevyn verran). Mutta varmaan hyvä rinkka, pitäisi päästä hiplaamaan 🙂

 3. Mun ”rosnassa” on monta remeliä: yhdellä kiristetään lantiovyö, toisella ja kolmannella viilekkeet, neljäs on rintaremmi, viides sulkee rinkan etuosassa olevan taskun (vetoketjun sijasta, eli eipä hajoa niin helposti). Ai niin, ja onhan sivuillakin remmit, joiden alle voi sitoa vaikka teltankaaret. Pidän sitä aika käytännöllisenä ;).

  • No voi rumat sanat. Me ei lähdetä minnekään Jn kanssa ennen sen rinkan tarkkaa tsekkausta. Onneksi autossa on yksi tyhjä vararinkka.

   Mä ite olen kokenut sen Aetherin kantamisessa ongelmaksi, että se lukitsee lantion, putkisavotat ei sitä tee, vaan lantio pääsee liikkumaan luonnollista liikettään. Mutta enhän mä juuri ole sitä kantanut montaa kilometriä enempää, pyöräillyt kyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: