Savotta rulaa edelleen <3

Ruskavaelluksen oman osuuteni rinkan painoksi tulee 12,5 kg, nyt se painaa 11,7 kg. Siitä puuttuu vielä voi 100 gr, juusto 150 gr, keksipaketti 150 gr, jotain 300 gr. Olen onnellisen liikuttuneessa tilassa. Painoa on niiiiin vähän. Rinkassa (eli Savotan Hike 65) olisi vielä tilaa, yläosa on alipakattu, alaosaan mahtuvat ostokset. *tipautan tähän muutaman liikutuksen kyynelen*

Kuitenkin mulla on mukana ”painavia” herkkuja kuten hunajaa, chilikastiketta, namikastiketta, isän tekemään omenahilloa (ei kuivattua), tunturienegiaherkkua, saaristolaisleipää, ennaltaehkäisevää flunssalääkettä… Rinkka painaa 1,7 kg, loue 1,3 kg (uudet narut), untuvamakari 0.9 kg,  alusta 370 gr ja sen alle ohut solumuovi, risukeitin, untuvaliivi.. Tekisi mieli kerätä jotain(?) rinkkaan.

Kun mies tulee retkelle mukaan, niin sittenhän rinkkani  kevenee vielä louteen verran. Onko tämmöinen enää oikeata retkeilyä edes? Täytyy selvittää.

11 thoughts on “Savotta rulaa edelleen <3

 1. Kyllä huomaa,että en ole grammari! Pena tnimii loistavasti ilman salkoja (appiukon säädettävä sauva mukana varulta)! Nyt luppopäivänä hienossa säässä Jalgåçielgin päällä,pohjoisessa siintävät Muotkan tunturit.Oikein antoisaa reissua teille! Täällä on kivaa =)

  • Mäkin olen enemmän wanna-be grammari. Paitti nyt kyllä vähän järkyttää tämä rinkan paino, niin monta kertaa olen repinyt sen auki ja ollut varma, että sieltä puuttuu makari/loue/keitin… jos oikein pessimistiksi alkaa, niin tämähän on selkeä akillesjänteiden tuho, muahan ei nyt piättele kulkemasta mikään 😀

 2. Hei, mekin ollaan lähdössä Penalla liikkeelle! Hyvältä kuulostaa. Minna, ei siis ressiä putkien kanssa :o)

  • Tossa mun untuvapussissa on comfortlraja muistaakseni noin -2, nyt on yöt yli +10 ennusteen mukaan. Mä olen ensiksi menossa itekseni ja J tulee mukaan sitten työviikon jälkeen. Sen rinkka painaa vähän yli 2 kiloa tyhjänä ja en tiiä mitä se on siihen pakannut, kyllä sieltä yleensä aina joku puolen litran oluttölkki löytyy :D. Oon kyllä ilmoittanut, että mun varavaatteiden varaan ei nyt kannata laskea, mulla on vaan itelleni 🙂

   Loue, kevyt rinkka, risukeitin, turhat pois, siinä se salaisuus on. Tosin kaikki ”turha” ei ole pois, sillä tietenkin mulla on puinen kuksa ja tietenkin tällä kertaa myös juustoraastin juustohöylän lisäksi. 🙂

 3. Jos olette seuranneet Vaellurnetin Pena-keskustelua,siellä on kuvia kumilanka (”mustekala”) pystytyksestä.Pian Searitjàroaivin itäisillä lammilla.Niin, luppopäivä muka…minkäs vaeltaja luonteelleen mahtaa.Pöpi mikä pöpi =)

  • Penan kanssa ongelmia täällä – jo ennen lähtöä :/. Uudessa Penassa on saumateipit niin viturallaan, että varmana sataa sisään. No, ehkä ehtii vielä saada uuden tilalle. Vaellussauvat kun on joka tapauksessa mukana niin ei pitäisi olla hankalaa saada niillä pystyyn, pienin lisävirityksin.

   Makuupussissa on mulla painoa 1.2 (josta yli 700 g untuvaa), muuten en edes kuvittele tarkenevani avomajoitteessa. Mutta ehkä ihan pakkasöitä ei olekaan luvassa, jos hyvin menee.

   Loistavaa reissua, Maria!

   • Kiitos 🙂

    Mulla on untuvaliivi mukana, siinä on lisäuntuvia. Pitää tehdä tulet jos paleltaa pahasti. Mä olen ehkä tottunut avomajoitteisiin, Hubban jälkeen olen ymmärtänyt, että härpäke eli MSRN trekkeri ilmastoituu tosi hyvin 😉 En varmaan edes ymmärrä mikä on hyvä teltta.

    Googlasin ja nyt tiedän mikä on Pena. Kuinkahan monta vuotta te retkeilitte ja tunsimme yhteisten palstojen kautta ennen kun mä ymmärsin, että Pasi on koira, Penan kanssa meni sukkelammin 😀

 4. Hyvä Maria! Nokkelaa työskentelyä, meillä lähtee mukaan Penan lisäksi myös Reiska :o)

  • Mua aina vaan naurattaa se Pasi-juttu… ja sittenhän Maria myös luuli, että me haukuttiin sen ahkiota Nöpöksi :D!

   Joo, Penan reklamoin heti tänään kun pääsen töihin, toivottavasti saadaan kunnon Pena mukaan. Vanha kunnon Reiska on jo paikattu.

   Maria, minne muuten meet(te)?

 5. Tunturisopuleita ja niiden jäkiä/jätöksiä on aivan valtavasti ainakin Lemmenjoella!Olisi kiva tietää mitä ne ovat syöneet tuon papanamäärän eteen.Jotain on syöty ja paljon!Muutos vuoden takaiseen on häkellyttävä.Hammaskairassa en nahnyt viime vuonna sopuleita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: