Poroihmettelyä

Poro on ihme eläin. Laiduntatapa eli lähes jatkuva eteneminen ei ole energiatehokas, mutta varmaankin hyvä ajatellen monia vihollisia ja toisaalta se säästää laidunta ja siten se on porolle hyvä.

Poroilla on se aika vuodesta, että nahat irtovat roikkuen sarvista. Verenpunaisia sarvia ei kuitenkaan ole tässä pihalla käyneellä valkoisella porolla, joka ei ole vakiporukkaa, mutta silti hämmentävän peloton.

Porot liikkuvat suuren osan vuodesta vasojen ehdoilla. Tokka liikkuu vasta kun vasat lähtevät liikkeelle. Tai tokan liike suojaa vasoja ja emiä. Nuoret herrat asettuvat eturintamaan ja heikoimmat katoavat taustalla, sitä on kaunis katsella.

Milloinkahan ne porot oppisivat, että tiettyjä ihmisryhmiä ei tarvitse pelätä (=retkeilijät).

Tänään on ollut puolipilvinen melkein aurinkoinen päivä. Jos olisin oikein ponnekas kirjoittaisin Lapin radioon avautumisen heidän musiikkivalinnoista. SIIS ihmisen olisi hyvä rakastaa itseään ja olla sitä kautta hyvä itselleen ja mielellään myös toisille, eikä joka hemmetin kappaleessa tulisi ihannoida jotain järjettömän utopistista epärealistista parisuhderakkautta ja sääennusteet ei vaan toimi. Eli ei mitään uutta auringon alla tänään 😀

4 thoughts on “Poroihmettelyä

 1. Meillä töissä pauhaa joku iskelmäkanava, ja sen perusteella kaikki on niin surkeeta ja kurjaa, puoliso jättää ja toinen voivottelee että miksi näin….
  Juu, ja kuka tosiaan opettais noille poroille että jos menen tunturissa 20 kiloa selässä en takuulla jaksa juosta niitä kiinni (enkä tahdo, kun reppu on täynnä evästä jota kaikkea ei edes jaksa syödä) 😉

  • Voitit, pohdin pitkään, mutta puuuh! Onneton iskelmärakkaus on kauheinta.

   Lapin radio on kuitenkin jotenkin outo, olen alkanut tuntea sympatiaa Paavo Vtä kohtaan, se on hyvin kummallista. Lapin radiossa Paavo on ihan eri henkilö kuin valtakunnanmediassa. Kuinka valtava onkoaan median voima.

 2. jos V tarkoittaa Väyrystä ja kun sinut tunnen, niin käyttääkö radio aivopesua? Voitko antaa esimerkkejä?

  • Joo, tarkoittaa. J on yhtä hämmentynyt kuin sinä.
   Enbuske haastatteli Paavoa jokunen viikko sitten Lapin radiossa, hän P oli hyvin sympaattinen, ei ollenkaan oma mariseva itsensä, tai sellainen johon minä olen tottunut. – olen alkanut tuntea sympatiaa Paavoa kohtaan kaikkien potkimina meidän miehenä. KYLLÄ aivopesu toimii!

   Ja sitten joka päivä tulee näitä rakkauslauluja joita ei kuule missään muissa radioissa. Jotain valtavaa suurta imelyyttä eiku ”rakkautta” on aalto tulvillaan, mun täytyy alkaa kerätä näitä hirveitä fraaseja. Mutta niinku elämän suurin saavutus olisi pitää jotain kädestä ja painautua syliin ja. Sit olisi elämä niinku siinä.
   Kyllä – aivopesevät nämäkin tavallaan.

   Kuunnellaan kaikki Lapin radiota, elämästä tulee parempi, voidaan vaan miettiä tuleeko maakuntajärveksi Inarijärvi, Jerisjärvi vai Kilpisjärvi, tän olen kuullut vain kahdeksan kertaa tänään ja Inarijärvi on johdolla jos jotain kiinnostaa. (J asentaa tuulivoimaa ja pitää radiota päällä).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: