Haudutettu punakaali

Ei onnistunut joulu ilman punakaalia, tänään oli pakko haudutella

1 pienehkö punakaali
1 sipuli
2-4 omenaa, mielellään happamia
2 rkl voita, öljykin käy, jos voi ei
happamuutta esim. 1 dl punaviiniä tai väkiviinaetikkaa 1 rkl ja desi vettä
1 tl suolaa
siirappia tai fariinisokeria tai raakasokeria
(neilikkaa, maustepippuria – jos siltä tuntuu, ei välttis)

1. Suikaloi punakaali, kuori sipuli ja omenat, silppua.

2. Lisää voi/öljy kattilaan, kuumenna, lisää suikaloidut kasvikset ja omenat. Paista hetki.

3. Lisää happamuus

4. Hauduta kannen alla miedolla teholla tunnin verran. Lisää vettä hieman, jos ruoka alkaa kuivua liikaa. Sekoittele välillä.

5. Mausta ja maistele. Hauduta vielä 15 minuuttia.

6 thoughts on “Haudutettu punakaali

  1. Kiitos reseptistä, heti kun nykyiset safkat on syöty, alkaa meillä punakaaliaika 🙂
    Jossain telkkuohjelmassa tehtiin myös tuota, olisko ollut peräti perinneruokaa jossain norjassa tms.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s