katseltavaa

Sajos  eli Suomen saamelaisten hallinnon ja kulttuurin keskus on valmistunut Inariin. Se on hyvin komia monelta kohalta, mutta on siinä paljon hauskoja yksityiskohtia, esim naisten vessassa on todella iso ikkuna, josta näkyy nelostieltä suoraan sisälle. Luova ratkaisu. Kuinkahan monta kertaa kävin siellä (selvin päin!) enkä huomannut ikkunaa ennen kuin Marita sanoi, että kato. Tuolta voi  kylä ja kulkijat kattoa kun naiset laittaa itteään. Tässä on ikäänkuin viety tää ilmiö naiset käy yhdessä vessassa vielä pidemmälle.

Mitä ei ole viety pidemmälle on auditorioiden penkit. Olin odottanut jotain divaanityyppistä ratkaisua, tyyliin makoilemme taljoilla kuten kulttuuriimme perinteisesti kuuluu, mutta ei. Selkäni taas ei kestä tätä istumista. Vapaan jälkeen on pitänyt taas oppia istumaan töissä ja nyt vielä sitten täällä. Ei ihmisen kroppaa ole tarkoitettu istumiseen.

Toivon, että Sajoksen monet tilat ovat vielä viimeistelyä vailla. Moni tila kaipaa pistettä i’n päälle, vaikka sitä taideteosta. Mutta pidän monista kohdista ja mikä sen mahtavampaa maisemaa kuin Juutua. Ja sisääntulo on hieno.

Mutta olipa mukava eilen kuunnella Uldan eli Ulla Pirttijärven, Hildan ja bändin konserttia kunnon tilassa ja päästä nauttimaan musiikista. Kuppiloissa musiikki on aina taistellut pulinan kanssa ja harvoin voittanut.

Ei nyt on mentävä filmeille. On ollut paljon hyvää ja lisää taitaa tulla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s