jarru avotunturiin

Jos sukset on lähemmäs kolme metriä pitkät ja niissä ei ole teräskantteja, niin niillä jarruttaminen on ns haastavaa eli siis mahdotonta avotunturissa, missä tuuli on hangen kovaksi pieksänyt. Tässä filmissä on näytillä varmaankin vanha, mulle aiemmin tuntematon tekniikka. Se alkaa kohdasta 6.33 ja kestää noin 10 sekunttia, HUOM!! heikkohermoisten ei pidä kattoa ei ennen eikä jälkeen.

Onko joku kokeillut? Kuvittelisin, että ottais sauvat irti käsilenkeistä ja jarruttelisi tuosta suksien välistä, niin saattais toimia. – Aiemmin oon jarrutellut vain suuntaamalla suksia ylöspäin.

14 thoughts on “jarru avotunturiin

 1. Saattais toimia. Moderni sauva sompineen ei ehkä toimi tuossa kovin hyvin ja saattaa rikkoutua. Pitäs varmaan kehitellä jotain spesiaalia.

 2. En ole ihan varma mitä pitikään harjoitella? Kokeilen kyllä tuon sauvahommankin.

 3. No niin kokeilin. En sauvoilla vaan mäntykepillä joka katkesi lupaavan alkujarrutuksen jälkeen. Toisella kädellä muuten takaa kiinni, ihan vain varmuuden vuoksi.
  Onneksi ei kukaan nähnyt.

 4. Ota siinä sitten elävää kuvaa! Mutta luja keppi toimii, vähän pidempi kuin sauva pitää olla. Vaan missäs sitä kuskaat, no ahkion päällä kyllä.
  Vaan Satakunnassa se on kyllä turhake.

  • Totta, sitä ei täällä tarvitse raahata mukanaan. Mutta sehän on mainio louteen keskisalko tuolla pohjoisempana.

 5. Meillä on ollut alumiini- jatkollinen keskisalko. Rinkassa mennyt paremmin.Mutta jos- ja kun talvellakin tulen menemään metsään, niin mäkisillä alueilla varmaan menisi ahkion päällä 160- 180cm kepakko.
  Onnistuuko jarrutus sitten ahkion kanssa? sun vuoro kokeilla. Sauvat saavat heilua vapaasti rannelenkeissään, eivät häirinneet.

 6. Et sitten loukkaannu kun mies rupeaa nauramaan! Mutta oikeasti se olisi hyvä testata pitkässä alamäessä. Itseltäni loppui mäkikin justiinsa kun keppi katkesi.
  Jos menen Jämille, eikä kukaan näe, voin vielä kokeilla. Rupesi nimittäin kiinnostamaan. ja vallankin umpihangessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: