Inarijärven uusi kartta

Eikös näytä houkuttelevalta

Liikenneviraston uusi kartta Inarilta, kuulin miten eurot irrottuivat tililtäni. Onneksi aukaisin paketin:

Pyh mitä ankeutta, ei ole tämä kartta parempi kun Merenkulkulaitoksen kartta vuodelta 2003, vaikka ovat menneet korjaamaan virheitä. (Vanhemmassa kartassa on sininen viiva Kallovuonosta Lammaslahteen, siinä me tytöt Kallovuonossa kovasti ihmeteltiin ja käänneltiin karttaa ja puisteltiin päätä).

Ja tuosta keskeltäkin on kartta korjattu, (siinä me auringossa uitiin), mutta silti mitä siitä tarkkuudesta kun ei ole edes sulapaikkoja merkitty ja niin paljon vähemmän on yksityiskohtia ja muuta tärkeää. Ei tullut kauppoja, ehei!

7 thoughts on “Inarijärven uusi kartta

  1. Sinen viiva, se penteleen sininen viiva.
    Tulipa sentään harjus siitä poistuessa ja viivat unohtui hetkeksi.

    • Joo, ja oli muuten peilityyntä kun syötiin harjusta. Oli sienikastiketta, muusia, kylmää valkoviiniä ja harjusta, niin tuoretta että slurps. – Piti taas kattoa kuvia.

  2. Ellen väärin muista, olen raahannut kanoottia siitä kohtaa yli, vai olikos siinä oikein kiskot ja juna, taisi olla vaan ne pökkelöt.

  3. Ei ole syytä hankkia uutta karttaa, jos omistaa entisen. Uusi on tietenkin parempi veneilyn kannalta. Vanhassa on virheitä, koska se on tehty topografisista kartoista ennen Inarin säännöstelyä. Niinpä veden nousun takia monia pieniä saaria on kadonnut tai muuttunut luodoiksi tai mataliksi ja niemistä on tullut saaria. Veneilijän on oltava äärimmäisen varovainen mutta kyllä vanhalla silti pärjää. Esim. leiripaikkojen valintaan vanha on parempi, uudessa kun ei näy olevan maastotietoja.

  4. Eikös muka mistään saa enää kunnon karttoja? Tuskin armeija tyytyy tommoisiin hahmotelmiin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s