Therm-A-Rest Neoair XLite Regular

Jäämeren rannalla kävi ilmi, että miehen makuualusta vuotaa. Kävimme Tromssassa retkeilykaupassa ja löysimme meille ihan uuden alustan Thermarest Neoair XLite Regularin, joka painaa 350 grammaa ja r-arvo on 3.2 (se on hyvin hyvä se). Therm-A-Rest Neoair regular (ilman Xliteä) painaa 410 grammaa ja r-arvo on 2,5, minulla on sellainen ja siihen olen ollut tyytyäinen. Norskien hinta oli reilu 300 euroa, joten pienen surffailun jälkeen tilasimme alustan Suomen nettikaupasta Nuorgamiin Poste Restanteen, minne se muutamassa päivässä tulikin ja maksoi 189 euroa rahtineen. Pakkauskoko on aikas sama kuin tavallisessa Neoairissa

Alusta näyttää kahisevalta ja oudolta, mutta käytössä se ei ole pitänyt mitenkään enemmän ääntä kuin muutkaan ilma-alustat. Ite en ole sillä maannut, mutta mies väittää sen olevan hyvä ja tarpeeksi leveä, vaikka se jalkopäästä kapeneekin. Jos olisi ollut mahdollista saada alusta nopeasti L-koossa, olisi se ehkä ostettu. Kuulemma hyvä näin ettei ollutkaan, on kuulemma riittävä.

Sarjaan on kuulemma olemassa tyynykin. Se kuulemma on nähty jossain retkeilykaupassa eilen (Naturkompaniet) tai tänään (Partioaitta). Epäilen, että kyseessä on Expedin puhellettava tyyny.

Jännityksellä odotan miten kauan kehitys kehittyy, kuinka keveiksi ja r-arvoiltaan hyviksi alustat kehittyvät.

8 thoughts on “Therm-A-Rest Neoair XLite Regular

  1. Nykyisellä käytöllä mun neoair ei hajoa ikinä, vaikka tuon uuden mallin muoto miellyttäisikin ehkä enemmän – mene ja tiedä.
    Just Helsingin reissulta ostettiin ne Expedin puhallettavat tyynyt, vaikutti hyvältä niin muoto, pintamateriaali kuin kokokin (M). Saas sitten joskus nähdä miten käytännössä rimmaa yhdessä neoairin kanssa.

  2. Aatella, Viiloksen Jukan vinkin perusteella ostin itsestään täyttyvän, ja sitten hieman puhallettavan tyynyn vitosella Jyskistä. Alankohan degeneroitumaan, mutta mukavampi se on kuin vaatemytty. Saattaa tulla ajankohtaiseksi puolisolle joku yo. makuualusta. Jos sen nyt saa telttaan, siis puolison.

  3. Mulla on ollut vain huonohko ilmatyyny, se oli vanha ja aikas kova. Varmaan kehitys on kehittynyt ja ne ovat nykyisin parempia.

  4. Untuvainen taukotakki kulkee aina vaelluksella mukana, siitä saa oivan tyynyn. Tyynynliinan tai paidaan sisään taiteltuna meilkein kuin oma kotityyny. Joskus oli ilmatyyny, mutta sen kanssa en tullut sinuiksi millään.

    • Meen samalla systeemillä, mutta taisin ommella untuvaliiville liian pienen tyynyliinan. Tyyny on vähän turhan napakka.

  5. Justiinsa Imatralla otin aika hyvät painajaiset ilmatyynyn kanssa, ja kun pohjakin oli mallillaan, niin mikäs siinä, uni tuli kun naapuriteltassa touhu rauhoittui. Uusia motoristeja siellä joku värkkäsi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: