turistina saamenmaassa osa x

Kun kesällä odotimme ystäviämme tunturiin, olikin ”meidän parkissa” vieras valkoinen pakettiauto. Intuitiomme kertoi meille, että tässä on nyt väsähtänyt Tenon lohenpyytäjä noussut tunturiin ja aikoi nukkua kunnes palaisi taas levättyään joelle.

On hieman kiusallista tulla samaan parkkiin, edes 200 metrin päähän,  jonkun toisen lähelle, kun vapaata tilaa on kilometrikaupalla. Kun kaveri nousi autostaan ja katteli meitä ihmetellen, nousimme autostamme ja huutelimme asiamme.

Kuski reväytti pakun takaoven auki, sivuoven auki ja astui puolittain pakuun sisään ja hämmästykseksemme pakusta hyppäsi itsekseen ulos koko lastitilan kokoinen mönkkäri. Mitä ihmettä!

Sulavasti kaveri heitti ulos taljan, pari kääröä, löi auton ovet kiinni, nosti kääröstä vyönsä, kiinnitti vyön vyötärölleen ja muuttui siinä samassa säkkisiin erävaatteisiin pukeutuneesta äijästä ryhdikkääksi. Vain hetki kun hän nousi mönkkärinsä päälle ja lähti kivistä ja muhkuraista uraa pitkin noin kuuttakymppiä ja katosi taivaanrantaan parissa minuutissa – eli todella lujaa.

– Vieläkäämme emme tulkitse edes tilanteita sinnepäinkään.

Mainokset

2 thoughts on “turistina saamenmaassa osa x

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s