OAC Kar 147 – hauskaa

Ihastuin ajatukseen lumikengän ja suksen liitosta ja hankin Suomessa käsitehdyt OAC Kar 147 X-Traces Pivot siteillä (haijaa.fi 379 euroa). On ollut ihan käsittämättömän hauskaa retkeillä metsissä. Syke hakkaa ihan mitä sattuu kun KARit ihan selvästi aiheuttavat lapsen- ja seikkailumieltä.

Näissä on pohjasssa nousukarva keskellä, jalkavuutta hiihtoon, teräskantit sivuissa ja leveyttä kiitettävästi. Yleisside johon sopii kenkä kuin kenkä. Lyhyenä ketterät. Ainoa mikä puuttuu on alaspäin mentäessä jarru. Pitää osata joko laskea telemarkkia tai jarruttaa kepillä.

Karhunkierroksen loppupäässä oli sellaisia mäkiä, että en päässyt mäkeä ylös suorilta nousukarvasta huolimatta, mutta sivunousu ei ole mitenkään mahdoton = tosi helppoa kun KARit ovat vain 147 pitkät. Aikamoisia mäkiä olen tullut alas ihan tyylikkäästi. Lumikengissä tympi aina ennen se, että ei pääse laskemaan, näillä kyllä pääsee. Mettäsuksissa olen kaivannut teräskanttia varsinkin kovilla keväthangissa tunturissa.

Täällä retkikohteessa oli toissapäivänä plussaa ja painuin hetkittäin syvälle hankeen, mutta sekään ei ole ongelma, koska sukset ovat niin lyhyet. Hetkittäin nuoskalumi pakkautui nousukarvoihin kiinni, mutta ne sai helposti irti vetämällä pohja puhtaaksi toisen suksen kärkeen. Olen käyttänyt noissa matalaa vaelluskenkää, joissa kärki taipuu ja säärystimiä. Umpihankileikeissä säärystin on pakollinen, muuten on kengissä lunta.

Ennen KAReija hiihtelin Keski-Suomessa jäällä ja umpihankea lähes kolmimetrisillä mettäsuksilla ja siellä sen hetken kokemus oli, että KARit ja pitkät mettäsukset upottivat niissä olosuhteissa saman verrran.

Odotan keväistä hiihtovaellusta avotunturiin, pääsee kokeilemaan miten ahkionveto toimii ja millaista on lasketella alas loivia tunturinkupeita ahkion kanssa. Nyt ulos!

oac

Mainokset

8 thoughts on “OAC Kar 147 – hauskaa

 1. Mahtaisivatko Meindl:t olla riittävän lämpöiset jos kovalla pakkasella hiihtelee. Nehän saisi noihin siteisiin kiinni? 46 huopakumisaappaat ovat aika rajun kokoiset, erä siteessä riitti juuri ja juuri remmien pituus, ja alumiiniosaa piti levittää isoilla pihdeillä, jotta sai sappaan menemään edes lähes tarpeeksi pitkälle.
  Leviääkö tuon siteen jalkateräosa, vai onko se kiinteä? Tuo teräskantti on se mitä kaipaan nykyisissä ERÄ suksissa.(maksoivat 50€ Tuurissa joku kevät sitten, siteineen)

  • Se on toi jaloista paleleminen niiin perskohtainen kysymys 🙂
   Ei toi siteen jalkaosa leviä. Olen hotellihuoneessa, niin ei ole mittaa, mittailen sit kotona.

 2. Muistan nähneeni televisiossa dokumentin Siperiasta. Siinä turkismetsästäjä hiihti hyvin samantapaisilla suksilla. Ne olivat vielä leveämmät ja lyhyemmät, kuitenkin sukset. Kuinkahan kestävät ne karvat ovat, voiko vaihtaa uusiin?

 3. Taisi olla siinä yhdessä Lehmuskallion filmissä, kun ne hiihtivät sellaisilla ihan hirmuleveillä, mutta ehkä just tuon pituisilla suksilla. Näyttivät liitävän hangella ihan kadehdittavan hyvin!

 4. Parhaat tuotteet syntyvät todellisissa oloissa, vuosisatojen kehityksen tuloksena. Mutta heilläkin on ehkä pitkät sukset toisiin olosuhteisiin?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s