Islanti – ensimmäinen päivä

Keflavikiin saavuimme heti heinäkuisena aamupäivänä. Olimme saaneet Matilta lainaan ison Islannin kartan, jonka olimme kopioineet ja muovittaneet. Karttaan olimme merkinneet keltaisella yliviivaustussilla ja lyijykynällä mielenkiintoisia kohteita. Olimme tehneet reittisuunnitelman, josta tosin olimme parhaimmillaan neljä päivää myöhässä, mutta nyt siis eletään sitä ensimmäistä päivää.

Heti ensi töiksemme ajoimme Rämön Islanti-oppaan viisastamina Bonus -kauppaan ja ostimme kaikkea tarpeellista mm. chia-kasvispihvejä, jotka olivat kyllä hyviä ja edullisia ja terveellisiä.

IMG_3904

Sen jälkeen ostimme kaasua ja kylmälaukun autonvuokraajan piikkiin paikallisesta urheilukaupasta Ellingsenistä Reykjavikista. Hakkurin eli invertterin (vaihtosähköä tuottamaan 12 voltista 230 volttin tietokonetta ja kameran laturia varten) haimme viereisestä kaupasta, senkin autonvuokraajan piikkiin. Ja sitten olikin kaikki valmista ja seikkailu voisi alkaa. Lähdimme kiertämään Islantia myötäpäivään, sillä näin emme niin herkästi tippuisi autolla mereen.

DSC_8036 (1)

Ensimmäinen tunne oli hämmästys. Täällä ei voi olla näin neonvihreää, täällä ei voi olla näin paljon lampaita ja hevosia ja kukkia. Täällä ei voi olla näin kaunista ja erilaista. Alusta on hyvin vähän kuvia, me vain katselimme.

Ensimmäinen kohde oli Snæfellsnes eli niemimaa, kansallispuisto ja jäätikkö.  Islannissa muuten kannattaa katsoa google mapsista missä on ja kopioida se kohde sitten. Ihan turha on ajatella, että osaisi kirjoittaa kohteet oikein.

DSC_8075 (1)

DSC_8096 (2)

DSC_8089

DSC_8080 (1)

Leiriydyimme pitkälle keltaisen hiekan rannalle. Tiirat olivat ärhäkkiä, kuoveja oli paljon kuten lokkeja, maa kangasajuruohosta läikikkään pinkki. Paljon vilukkoja, keltanoja, vehreää, sammalia, ruoholaukkaa..

DSC_8076 (1)

DSC_8046 (1)

DSC_8040 (1)

 

DSC_8016 (1)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: