Islanti – kolmas päivä

Heräsimme auringonpaisteeseen ja tyyneen säähän. Hevoset torkkuivat muutaman metrin päässä. Idyllistä. Lähdimme jatkamaan matkaa kohti itää. Ajelimme hiekkateitä pitkin ja pysähtelimme ihmettelemään. Uusia ihania kukkia näimme tänäänkin! Kävimme vanhassa kauniissa pienessä kirkossa, joka oli turpeen sisällä. Pysähdyimme ihailemaan isoa koskea.

Otimme tänäkin päivänä juomaveden purosta, vain jäätiköiltä tulevista sameista”tuhkavesistä” emme juoneet. Taukopaikkoja löytyi hyvin, ja osa pöytäryhmistä oli joko metsissä, kaivettu hieman maahan tai suojaseinillä varustettu tuulensuojaksi. Hyvä oli tehdä ruokaa.

Unohdin kertoa eiliseltä, että  tutustuimme islantilaisiin uimahalleihin/kylpylöihin. Hvammastangissa oli ulkouimahalli, sisällä peseydytään rikintuoksuisessa lämpimässä vedessä ja sitten mennään ulos joko uimaan 37 asteisessa vedessä (ei pysty pitkään) tai lillumaan joko 39 tai 40 asteisissa poresissa. Ulkona oli 14 astetta ja pieni kylmä tuulenvire jäämereltä, kontrasti oli hieno. Kokemus oli totaalisen rentouttava – ja hinta on sopuisa 3,5 euroa.

Ajelimme kohti Myvattnia, teimme metsä/järvenrantaretken. Oli paljon pieniä lintuja, kirvisiä, kottaraisia ja rastaita sekä vesilintuja kuten esim mustakurkku-uikkuja (oikeasti). Metsä oli hyvin rehevää, väinönputkea kasvaa paljon, kukkia oli paljon mm. talvikkeja, orvokkeja, sinivaltteja.

Tutuistuimme myös Dimmuborgiriin. Jos olisin tajunnut, että siellä voi nähdä tunturihaukan olisin ollut hieman kiinnostuneempi niistä linnuista enkä huimista laavamuodostelmista. Maahiset tulivat todella lähelle.
http://www.edgeofthearctic.is/places-to-see/dimmuborgir/

Päätimme kokeilla leirintäalueyöpymistä. Ensimmäisellä oli liikaa ihmisiä, mutta toiselta löysimme rauhallisen paikan järvinäköalalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: