Matkalla pohjoisessa – Far North

Aloitimme bussipassilla matkailun Aucklandista varaamalla matkan kohti pohjoista. Bussimatkailu osoittautui tällä hyvin leppoisaksi, liikenne soljuu rauhallisesti. Netissä varaamme meille sopivat matkat ja ne on myös mahdollista perua viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä. Ostimme 60 tuntia matka-aikaa, katsotaan mihin se riittää. Kuskilla on joko sähköinen tai paperinen lista lipun ostaneista ja henkilökunta siirtää matkatavarat vaihtopaikoilla seuraavaan bussiin. Taukoja pidetään ja kuski kertoo juttuja ja jopa laulaa laulun matkustajien iloksi.

Pysähdyimme yöksi Whangareihin. Kaunis mukava satamakaupunki, majapaikassa erittäin hyvä sänky, PaknSaven uskomattoman hyvistä valikoimista ruokaa ja viiniä, suihku, mitäpä sitä muuta reppureissaaja tarvitsee.

Aamubussilla lähdimme kohti Kaitaiaa. Matka kulki rennosti kumpuilevien vehreiden maisemien halki, välillä idyllisissä merenrantakaupungeissa piipahdellen. Paljon lehmiä ja lampaita, paljon lintuja, haukkoja ja kotkia, joista ei saa järjellistä kuvaa liikkuvasta autosta.

Kaitaiassa menimme kaupungin infoon ja saimme taasen erittäin ystävällistä palvelua. Kun yritin kartta kädessä ymmärtää ilmansuuntia, tööttäsi auto takana. Kun pahoittelin, että tukin hänen tiensä, kuski olikin vain halukas auttamaan ja neuvoikin meille suunnan. Tyypillistä paikallista aktiivista ystävällisyyttä. Suomalainen neuvoo mielellään kun kysytään, täällä vaikuttaa siltä, että halutaan aktiivisesti auttaa.

Varasimme ensimmäisen päiväretkemme, eli matkan Kaitaiasta saaren pohjoisempaan kärkeen rantoja, jokia, pikkuteitä pitkin. Samalla saimme paikalliselta oppaalta tietoa paikan tavoista, luonnosta, historiasta… 32 euroa päiväretkestä ja kevyestä lounaasta oli hyvin kelpo hinta. Meillä oli ajoneuvona kuorma-autosta tehty bussi, jossa oli tietenkin neliveto ja takarenkaissa säädettävät ilmanpaineet. http://www.harrisonscapereingatours.co.nz

Far North osoittautui hyvin kauniiksi paikaksi. 90 Mile Beach eli 90 mailia rantaa ei ehkä ole just niin pitkä, mutta se tuntui uskomattoman kauniilta ja valtavalta

Matka kulki ensin pitkin 90 Miles Beachia pitkin ja reippaasti jokien yli, kunnes Te Paki dyynien kohdalla käännyimme kohti sisämaata ajaen jokea pitkin. Halukkaat saivat lasketella laudoilla hiekkadyynejä alas jokeen.

Cape Reinga eli pohjois-saaren pohjoisin niemi on Maorien hengellinen paikka siellä miespuolinen Tasmanianmeri To Moana Tapokopoko a Tawhaki ja naispuolinen Tyyni valtameri Te Tai o Whitireia kohtaavat.

Paluumatkalla kävimme valkoisimmilla rannoilla ikinä. Kunnes ajoimme vehreyden läpi takaisin Kaitaiaan.

2 thoughts on “Matkalla pohjoisessa – Far North

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: