tee ne ite -rukkaset

Eilen sain loistavan idean! Sain yli 25 vuotta sitten lahjaksi erittäin ruman lammaspalaturkin, jota en ole pitänyt koskaan. Tai ehkä kerran kohteliaisuudesta lahjan antajaa kohtaan (silloin oli vielä tapoja 😉 ) Koska se oli lahja, en voinut heittää sitä vaan pois. Muutama vuosi sitten yritin vähän tuunata sitä ottamalla siitä osia pois, mutta ei.

Hillitsin saksimisintoni ja soitin ompelugurulle enkä turhaan: piti hankkia nahkaneula ja muistaa isot saumavarat. Syöksyin liukkauksia uhmaten kaupungille, ei ollut nahkaneulaa sokkarilla eikä anttilassa ja pienet erikoisliikkeet olivat kiinni. Tänään Primasta ostin pakkauksen nahkaneuloja. Kuulemma ne muotonsa vuoksi eivät riko nahkaa ja näin eivät repeydy saumasta.

Aluksi meni ompelu ihan tyylikkäästi ja sitten ei sitten millään. Tunnin yrityksen ja hätäsoiton jälkeen löytyi syyllinen, tuo osa on tuosta oikealta ylhäältä murtunut

Kyseessä ei ole laitteen huonous, vaan kova käyttö. Se on perintökalu pikkusiskolta isosiskolle. Onneksi on Singeri, pitää hankkia uusi osa huomenna.

Se on saumoja vaille valmista.

Jos joku haluaisi hyödyntää vanhoja nahkoja, niin oikeasti, tehkää todella isoilla saumavaroilla. Ja jos olette tosi hyviä ompelemaan niin tyylikäät kaavat löytyy täältä.

9 thoughts on “tee ne ite -rukkaset

 1. Mulla on tässä kiteytynyt ajatus sellaisesta projektista, että teettäisin rukkaset koirastani. Tai oikeastaan lapaset.

  • Eikös Lapinkoiran karva ole ihan parasta mitä tulee lämmön eristävyyteen. Siinä olisi puhdas luonnontuote ja hyvin kaunis väritys.

   • Tämän olen kuullut monelta taholta. On vaan hankala orientoitua keräilemään niitä karvoja pussiin, mutta olisi mukava kokeilla minkälaiset tulee.

 2. Erittäin toimiva ajatus! Pohjavillat vaan talteen ja kehräämöön.
  Mulla on ollut lainassa malamuutti-villapaita. Lämminhän se.
  Minäkin olen monta kertaa aloittanut keräämään pohjavilloja, vaan sitten se on aina jäänyt vaiheeseen.

  Rukkasetkin on sillon tällön käynyt mielessä ;o)

 3. oisko pinta käsiteltävä vettä/räntää hylkiväksi? teillähän on niitä kenkärasvoja ym. vai onko jo valmiiksi vedenpitävä?

  varsi saa olla reilu, ettei vilku tyhjää takin ja rukkasen välistä – kokemusta on:) – voi vaikka tehdä koristejatkot

  • Lissu saat ylijäävät osat 🙂

   Noi on niin lämpimät, että ei niitä voi pitää kuin kovalla pakkasella, muuten mennään lapasella. Ja lapasten päälle mulla on räntäsäätä varten ah niin hienot, mutta täydelliset aikuisten kurahanskat. Onneksi tuli se laskuvirhe siellä Tana Bron retkeilykaupassa Norjassa, muuten tuskin olisin ostanut niin kallita gorekurarukkasia. (Haglöfs Gram Shell Mitten)

   Tossa noi mittasuhteet ei ehkä näy, mutta hanska menee melkein puoleen väliin kohti kyynärpäätä. Tai toi on raakaleikkaus, kun ompelukone taas toimii, tulee sitten se hienosäätö.

   • JOS haluat välttää niitä ommeltavia saumoja (mistä kummasta tulikaan mieleen..), niin voit pyytää jotakuta muuta piirtämään ja pistää kädet niin, että on pikkurillit vierekkäin – > vähemmän saumaa 🙂 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: