Käsitöistä

Tässä on poronnahkainen kukkaro Giisasta, Utsjoelta

Tässä on poronnahkainen kukkaro Pajalasta, Ruotsista.

 

Utsjokinen kukkaro maksaa 4,90 ja tuo alempi ruotsalainen 32 euroa (ei molemmat vain toinen). Ruotsalainen luhka maksaa noin 300 euroa, suomalainen noin sata, paitsi pitää omata salapoliisitaitoja, että sellaisen netistä löytäisi. Ruotsalaisilla on tyylikkäät verkkokaupat ja uskoisin, että tuolla hinnoittelulla voi käsityöläinen elää. Toivottavasti suomalaisetkin käsityöläiset rohkaistuvat hinnoittelemaan niin, että elävät työllään.

Nämä villasukat maksoi Giisassa 17 euroa, tuntipalkka ei voi olla kova.

Ja kun niin mielelläni ostaisin suomalaista käsityötä!

 

2 thoughts on “Käsitöistä

  1. Näinhän se menee. Käsityöläinen (useimmat suomalaiset) hinnoittelee työnsä niin että menee edes joskus kaupaksi eli liian halvaksi. Ruotsalaiset hinnoittelevat oikein ja taitaa mennä silti kaupaksi. Mutta hinnat määräytyvät paljon siitäkin, missä ovat kaupan eli mitä kauppias ottaa, kertooko työläisen hinnan 3:lla ja ALV:t päälle vai myykä käsityöläinen suoraan ite.

    • Niin, tunnustettakoon tässä ja nyt, että mulla on tuo Keron 32 euron kukkaro. Ostin vielä viime vuonna vuorotteluvapaakorvauksella, kun tulot oli noin neljännes palkasta. Pienen sadatteluhetken pidin kun näin tuon Giisan kukkaron marraskuussa.
      Toivon todella, että Giisa ei vedä kermaa päältä ei kukkarosta eikä sukista. – En kyllä usko, että näin tapahtuisi, kyseessä on onneksi Kylätalo.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: